náš logo

Kvalita, Zodpovednosť, Kreativita

Našim cieľom je dlhodobá spolupráca a vzájomná dôvera pre Vašu maximálnu spokojnosť.

10 tipov na miesta, kde fotiť svadobné portréty

/ flashcompany

Kedy a kde fotiť svadobné portréty? Táto otázka je vždy dilema a je veľmi individuálna záležitosť, preto ju preberáme osobitne s každým párom. Odporúčame jednoducho dostupné lokality v krátkej vzdialenosti od miesta, kde sa koná svadba. Časom, kedy sa každý desiaty pár fotil v tom istom zámočku či kaštieli, už snáď odzvonilo. Okolo nás je predsa toľko nádherných a jednoducho dostupných miest, kde sa dajú fotiť nádherné svadobné portréty.

Lesy a parky

Nech máte svadbu hocikde, do polhodiny autom objavíte niečo, čo by sa dalo považovať za les alebo park. Stačí vám pár stromov a nádherná lokalita na fotenie je zabezpečená. Fotenie v lese alebo v parku na jeseň, keď je všetko nádherne farebné, je priam povinnosť, ktorú nemôžete vynechať.

 

Architektúra, budovy, zaujímavé objekty

Galérie, nákupné centrá so zaujímavým dizajnom, knižnice, alebo zrúcaniny … Pri výbere je dôležité, aby vás to miesto aspoň čiastočne niečím vystihovalo. Ak máte radi knihy, knižnica je skvelý nápad, ak preferujete umenie, skúste radšej galériu. Vaše svadobné fotografie vás môžu vystihovať aj bez zbytočných rekvizít.

 

 Polia, lúky, vinice

Polia a lúky s najväčšou pravdepodobnosťou v blízkej vzdialenosti od miesta vašej svadby. Polia voľte podľa toho, čo momentálne rastie. Fotky budú vyzerať skvele v jačmeni aj pšeniciči v slnečnici. No a vinice, sú proste super.

Priehrady, jazerá, rieky – proste voda

V tomto prípade bude potrebné troška rozsiahlejší prieskum na to, aby ste našli niečo vyhovujúce a vo vzdialenosti, ktorú ste ochotní prekonať v deň D. Pri priehradách si takisto treba dávať pozor na to, či sa k nim dá bez problémov dostať. Ak ale troška zapátrate, verím tomu, že nájdete niečo zaujímavé.

4

Keď to kvitne, bude to určite fotogenické

Tu je to úplne jednoduché. Ak máte svadbu počas obdobia, kedy niečo kvitne, tak by to nemal byť až taký problém. Hortenzie, jablone, levanduľa, mak, magnólia, čerešňa, slnečnice, čokoľvek

5

 

Ulice mesta

Nájdite zaujímavé moderné architektonické skvosty, alebo sa práve naopak vyberte do historického centra a nájdite staré budovy, ktorých opadávajúca omietka má tiež svoje čaro. Schody, mosty, brehy riek, námestia, fontány sú super, ale nebojte sa aj úplne obyčajnej ulice lemovanej peknými budovami.

6x

Využite miesto vašej svadby

Ak ste si naplánovali svadbu na mieste, ktoré je samo o sebe čarovné, ušetrite si čas a námahu a nikam inam ani nechoďte. Zostaňte na mieste a užite si viac času či už na samotnom fotení portrétov, alebo s vašou rodinou a priateľmi.

Zaujímavé, alebo naopak úplne obyčajné pozadie

Obrastené steny a úplne obyčajné jednofarebné steny . Proste v jednoduchosti je krása. V mojom ponímaní svadobných portrétov je pre mňa absolútne primárny fokus nevesta a ženích. Pri portrétoch s jednoduchým pozadím hneď viete, čo je na fotke dôležité.

Števka-Martin

Hocikde

Ak si na svadbu zarezervujete skúseného a talentovaného fotografa, ktorý má už čo-to za sebou, nebude mať problém nájsť super miesto a spraviť vám nádherné svadobné portréty kdekoľvek. Je možné, že vás bude žiadať o to, aby ste išli na miesta, ktoré vo vašich očiach a vo vašej hlave vôbec, ale vôbec nevyzerajú dobre, a keď potom uvidíte výsledok, budete len žasnúť, ako je to možné. Oko fotografa je trénované pozorovať veci inak. Hľadáme v prvom rade dobré svetlo, v druhom zaujímavé pozadie a v treťom skvelý objekt.

9x

Posledný tip, ktorý už síce nemá nič spoločné s lokalitou, je – byť v pohode.

Užívajte si tie spoločné chvíle, užívajte si prítomnosť vašej drahej polovičky, užívajte si fotenie. Veď je to (pravdepodobne) len raz za život, tak prečo si to poriadne neužiť?

Veronika-Péter

Dúfam, že  môj článok vám aspoň troška pomohol  s výberom miesta na fotenie.